Ett glammigt gratulerar

Under ett av mina shoppingturer till den härliga butiken köpte jag en burk med Aurora Flakes Morning Blush. Det är som större flingor av bladguld och finns i flera olika färger.
Nu köpte jag inte ett kit med dutt och lim, men det kan man också göra.

Jag tog en die från Sizzix som jag köpt tidigare och stansade ut med min GeminiA4 (bästa stansmaskinen ever som dessutom är elektrisk) i svart glitterpapper. Jag som kämpat så mycket med att stansa ut i glitterpapper tidigare hade nu inga problem.

Jag skar till ett lika stort papper som den utstansade glitterdien (som har som en form av ram) i svart cardstock. I kitet som man kan köpa finns ett lim. Jag misstänker (har inte provat det själv än) att det har lite längre torktid än de lim vi brukar använda oss av. Men eftersom jag inte hade något sådant lim använde jag istället dubbelhäftande tejp och täckte cardstockets hela ena sida. Sedan klistrade jag dit den utstansade diecuten och använde dubbelhäftande tejpens skyddspapper för att gnida fast diecuten ordentligt på cardstocket.

Bra att veta:
Dessa flakes (och andra liknande) är väldigt lätta och flyktiga. De fäster gärna och snabbt på alla material! Så ett tips är att kanske ha ett vanligt kopieringspapper under (själv hade jag ett vitt silikonunderlägg från Altenew och det är nu så fint med massvis av flaket) och sedan försiktigt ta små nypor av flakes och lägga på klisterytorna på diecuten och tryck till med ett finger. Man behöver betydligt mindre än vad man tror så börja hellre med en mindre mängd och ta lite i taget istället för att dränka projektet i flakes.

Sedan använde jag en liten dutt i form av en rengöringssvamp för stämplar. Jag klippte ut den på ca 1*1cm. Jag cirkulerade försiktigt med svampen (det yr väldigt lätt med dessa små flaket som blir ännu mindre som inte hinner fästa på den klistriga ytan) och gjorde så tills jag var nöjd och alla ytor var täckta.

Sedan klistrade jag på ett guldpapper och ett lila cardstock bakom för att det skulle få båda färgerna att poppa lite mer än om jag bara satt det på ett svart cardstock.

Jag stansade ut Gratulerar i samma svarta glitterpapper och cardstock och limmade dem lite bredvid varandra för att få en skuggeffekt samt för att ordet skulle synas lite bättre på kortet. För att limma ihop dem samt på kortet använde jag Tack Glue.

Både när man använder lim och tejp för flakes, är det viktigt att man får det täckande. Annars syns det. Jag ser att jag missat liiiiiiiiite och fått en liten glipa i tejpen. Så tänk på det. 🙂

Material/saker jag använt:
Flakes – Morning Blush
Gemini
Svart cardstock
Svart glitterpapper

Dien jag använt är Sizzix Thinlits Die – Bouquet 664418 från Tim Holtz.
Du kan säkert alltid fråga Rozzan om hon kan ta hem den. Den passar så bra till många olika tillfällen och bakgrunden kan man färga in med vilka färger man vill på ett vitt cardstock (helst utan struktur tror jag), eller bara sätt ett papper i en annan färg.

Tack för titten. Jag hoppas ni fått lite inspiration. Jag kommer att visa fler saker man kan göra med flakes. 🙂

Ha det bra där ute och var rädda om er.
/Ciza

Lämna ett svar