Våren är här!

Eller kanske rättare sagt, våren kom på besök här om dagen. Så underbart med solen som skiner, fåglarna som kvittrar, glädjen i att det blir ljusare ute. Då kan man passa på att skicka en vårig hälsning till en vän eller släkting.

Jag har gjort ett vårigt kort med en söt kanin som jag ska visa er. Kaninen kan man variera i färg, jag valde en grå nyans som glänser lite. En vit kanin blir nog fin. Då kan man ju använda sig av lite distress färger och göra rosa kinder t ex.

Nedan ser ni baksidan på diesförpackningen. Som ni ser så kan man göra olika kaniner! Man kan välja olika öron, ögon m m. Det finns några variationer. Det är en väldigt användbar die, man kan använda den till påskkort, vårkort, födelsedagskort, bara fantasin sätter gränser.

När jag gjort kaninen så valde jag papper och kortbas. Kortbasen är en vanlig vit bas med måtten 13,5 x 13,5 cm. De färgade delarna skar jag ut enligt nedan (och använde mig av en hörnstans för rundade hörn):

Rosa: 10 x 10 cm

Gul: 5,5 x 12 cm

Grön: 3,5 x 11 cm

I den rosa biten har jag diesat ut en cirkel, där kan man ju göra lite efter tycke och smak. Kanske föredrar du en kvadrat?

Det finns ju flertalet olika cirkeldies på marknaden och hos Rozzan finns det flera att välja på, denna bland annat.

Efter det så limmade jag en gul (9,5 x 9,5 cm) kvadrat bakom den rosa kvadraten och satte på 2 st remsor med tjockare dubbelhäftande tejp, se bild. Den gula och den gröna biten limmade jag fast direkt på kortbasen.

Kaninen stack jag in så den hamnade lite innanför cirkeln och fäste sedan 1 st fin kvist med hjärtan på bredvid kaninen.

Om man vill så kan man ju smycka kaninen med något man tycker passar. Jag har satt en rosett på ena örat och Glossy Accent på nos och tassar för att göra kaninen lite mer levande.

Texten är fastsatt med små dubbelhäftande fästkuddar.

Visst blev det ett sött kort?

Hoppas ni fick inspiration till att göra er en egen liten kanin, eller flera! När man väl har börjat så är det svårt att sluta.

Hoppas ni kikar in flera gånger, finns det något speciellt ni skulle vilja att jag visar er? Lämna gärna en kommentar!

4 Kommentarer on “Våren är här!

  1. Så fint det blev med det där gråa papperet som glänste till kaninen. Verkligen supersöt. Perfekt dies till födelsedagskort med. Kan se dem sittande i en hög av paket eller hållandes i ballonger

    1. JA, pappret passade fint till kaninen. Precis som du säger, perfekt till födelsedagskort också. Jag gillar mångsidiga dies.

  2. Jättesöt kanin, men jag kan inte se hur kortet ser ut, snälla lägg till en bild på hela kortet.

Comments are closed.