Studentkort

Våren är i antågande och strax kommer sommaren, det ser jag fram mot:) Så för mig är det dags att börja göra studentkort, det är alltid roligt att göra tycker jag. Vi har fått in massa nya produkter som passar till just studenten.

På första kortet har jag använt en ursnygg embossingfolder på svart Cardstock. Jag fuktar pappret lite innan jag kör det genom min stansmaskin, det är för att pappret inte ska spricka, vilket det lätt kan göra just när man embossar med 3D folders.

Efter att jag embossat pappret har jag lagt på wax. Jag lägger en liten “kludd” med wax på min Tim Holtz glasplatta. Sen tar jag lite på fingret och “smetar” försiktigt på upphöjningen på pappret. Denna gång har jag valt guld, men wax finns i flera färger och även i olika märken. Wax är väldigt drygt, så en liten burk räcker vääääldigt länge.

Ofta när jag gör kort, eller alltid egentligen, så använder jag mig av en “fotomatta”. Det är i det här fallet ett matt guldfärgat papper som kommer från ett helt block med snygga glittriga papper. Jag tycker att det är snyggt att på något sätt “rama” in motivet eller ett snyggt papper på detta sätt. Motivet framhävs mer upplever jag. Texten Student är utstansat i samma guldfärgade papper som fotomattan. Dessutom har jag även stansat ut texten i mossgummi, så den blir lite upphöjd. Det finns också en riktigt snygg stämpel som hör till denna dies. Till själva kortbasen använder jag ofta mitt egna cardstock som finns i 100 pack till ett bra pris. Det är ett 250 gram papper som är helt slätt och funkar bra även till album mm.

På kort nummer två och tre har jag använt samma snygga embossingfolder, men stansat på vit Cardstock. Dessutom har jag “bara” använt en del av mönstret, men även under den embossade delen har jag en liten fin rosa fotomatta. Kransen och rosetten är utstansad i det rosa pappret också, i övrigt har jag bara vitt på detta kort. Mina kort blir ofta väldigt CAS= Clean and Simple, förr hade jag mycket mer på alla mina kort. Men tror att det kommer att växla en del framåt. Texten och Dies som matchar varandra är snyggt tycker jag. Oftast stansar jag ut texten i mossgummi så texten blir lite förhöjd, det blir lite effektfullt. Själva texten på kort två och tre har jag stämplat med svart stämpeldyna, här har jag använt Versafine. Men det finns många olika dynor att välja på. Kransen har fått lite små “duttar” med nuvos drops, och de finns i många härliga färger.

Hoppas ni fick lite inspiration till att komma igång med era studentkort. Visa oss gärna i vår FB grupp Rozzan Scrap och Inspiration

Ha det bäst och njuta av en fin torsdag// Kram Rozzan

4 Kommentarer on “Studentkort

  1. Superfint. Köpt både stämpel och dies så nu ska det bli kort gjorda.

Comments are closed.