Det börjar närma sig påsk…

Visst är det skönt med lite mer ljus? Här i Östergötland har snön försvunnit och lite vårblommor börjar titta fram och jag börjar verkligen längta efter vår och påsk. Jag skickar inte lika många påskkort som julkort men tycker det är fantastiskt kul att skapa påskkort. Finns så många saker som jag gillar och som passar så bra på just dessa, t ex färg, söta harar, fjädrar, dekorerade ägg och gulliga kycklingar.

Här kommer mitt första påskkort för i år:

Visst är dessa kycklingar och påskris underbart gulliga. Båda är dies som jag stanat ut ur vitt cardstock och sedan färglagt med ProMarkers. Kycklingarna kommer från Craft & You och du hittar dem här. Påskriset och vaserna kommer från Gummiapan och du hittar påskriset här och vaserna här.

Till bakgrunden använde jag en dies som skapar ett mönster med romber. Diesen kommer från Simple and Basic och heter Quilted Basic Die. Gräset har jag skapat genom att använda Novu Shimmer Powder och en dies från Lawn Fawn (Grassy Hillside Borders). Pulvret från Novu gör att gräset skimrar vackert i olika gröna nyanser.

För att matcha färgerna från påskriset så använde jag även vitt cardstock och stansade ut bokstäverna och skar till en bit som jag kunde använda som en liten ram bakom min scen och sedan målade jag det med samma ProMarkers som jag använde till fjädrarna.

Imorgon kommer jag visa lite andra användningsområden för dessa söta kycklingar.

Trevlig söndag!

Helene