DT Ann S Parknert

Hej och hallå! I Skara bor jag med min make Daniel samt en tissetasse som lystrar till namnet Zingo och en hund av rasen saluki kallad Saffran. Jag har 3 vuxna barn som flyttat hemifrån, 2 killar födda -95 och -97 och en tjej född -01. Jag har hunnit bli 50 år men inte ett enda dugg vuxen?! 😂 Jag trivs utmärkt hemma i mitt pysselrum men även ute i naturen. Vi bor i hus och har en liten men välfylld trädgård, Pysseltäppan, som vi stundtals har öppet för besökare i genom Mötesplats Trädgård.

Detta är första gången jag fått äran att vara med i ett Designteam och jag hoppas att jag ska lyckas inspirera just Dig! Jag är lite allt-i-allo när det handlar om pyssel, det varierar med humör, lust och material som faller ner på mitt skrivbord haha. Det jag kommer att visa för er faller mest under kategorin Mixed Media och det kan bli allt möjligt såsom tavlor, art journaling, altrade prylar, tags och collage art med mera.

Jag har alltid varit en pysslis sen unga år och skickade julkort långt före jag hört om temat scrapbooking. I Sverige pratar vi om scrapbooking i ett bredare spektra än det egentligen betyder (well, jag gör det i iallafall! 😂) medan det i USA tex står för endast “skapandet av fotoalbum” med foton och saker som biljetter, kvitton och sådant som hör ihop med bilderna. Här kallar vi det scrappträff även när vi gör kort eller något annat. Hursomhelst, jag skapar både album, kort, egna spiralbundna böcker, tavlor och mixed media i alla möjliga former samt virkar och stickar en stor mängd sjalar och väskor. Det får det kallas vad det vill, bara jag får arbeta med händerna 😉

Mitt instagramkonto för allt jag skapar heter Grodprinsessan där jag visar en del av det som skapas. Nedan några exempel på sånt jag gjort tidigare. Hoppas att ni ska få lite inspiration av det jag kommer göra för Rozzan Scrap, och fråga på om allt du vill veta om denna underbart fria och fantasieggande hobby. (Jag tillhör de kladdigare typerna som har Dina Wakley som idol 😎)

 • Här är några saker jag skapat innan
 • Blommor och färg

Vad kan man använda för att skapa? Här är några exempel:

 • Akrylfärg och gesso (grundfärg)
 • Sprayfärg
 • Stämpeldynor
 • Klippark / collagepapper
 • Gelli plate
 • Mixed media böcker /papper
 • Stämplar / dies / stenciler och masker
 • Papper
 • Pennor
 • Alcohol ink
 • Penslar / svampar / fingrarna
 • Saxar / pincetter / flytande lim

Det finns egentligen bara en regel och det är att Det finns inga regler! Vad kan kallas konst? Ja om man tittar sig runt i samhället så kan precis vad som helst kallast konst så det är som alltid i betraktarens ögon vad som hör dit. Jag gillar att ordet “konstig” är så likt ordet “konst” för det gör att man kan säga att “Inget är För Konstigt för att Kallas Konst”

Att våga hoppa!

Jag åkte på rätt många scrapträffar innan jag stötte på mixed media, och det tog ett tag att bygga upp en tillräcklig nyfikenhet för att testa. Demonstrationer på träffarna kunde ju både locka och avskräcka på samma gång, men rätt vad det var så köpte jag på mig lite färg och en gelli plate och provade. Sedan var jag igång! När jag idag tittar på de första sidorna jag gjorde i mitt första Dylusions-album så är det inte många jag tycker om hahaha! Men det som är så himla bra är att man kan MÅLA ÖVER och börja om. Om man vill, annars låter man det ligga i ett mörkt skåp för eftervärlden 😉

Tavlan här tog flera år att göra, för jag hade en idé och sedan när jag gjort det stod den länge på en hylla hemma. Jag tittade på den ibland och undrade vad jag skulle göra med den. Sen kom det sig att jag på skoj frågade en vän “När kan jag ha utställning på ditt kafé då?” och hon direkt skrev upp mig i almanackan. Hoppsansa, det var bara att köra igång och producera mera tavlor. Då hittade jag den här och fortsatte att måla och förändra den. Trodde aldrig att nån skulle vilja köpa den eftersom den har lite halloween-tema, men den blev såld som en av de första. Så, som sagt, det är i betraktarens ögon som konsten blir till! Våga prova du med!

Kram/ Ann (Grodprinsessan)

En bild från en semesterresa för några år sedan
Min man och dotter och jag på en semestertripp för några år sedan

5 snabba frågor:

Favoritfärg/er: cerise och turkos

Ett verktyg jag inte klarar mig utan: Alla saxar och pincetter

Stämplar eller Stenciler: Stenciler

Då pysslar jag helst: Så fort lust och möjlighet kommer samtidigt

Om jag var en (pyssel)sak så vore jag en/ett: En pensel som skvätter färg överallt 😂

Jag glömmer aldrig när jag: skulle spraya Refresh på en distressdyna men av misstag tog Resist (snabblim) 🤣🤣 Det var bara att köpa en ny stämpeldyna.