Minialbum med akrylfärg och washitape!

Jag hade så många stora tags, storlek 10, från Dina Wakley så jag kom på att jag kunde göra ett minialbum av några. Pappret är ju gjort för att tåla mycket kladd så det var ett bättre val än vanlig cardstock. Har man stora mixed media-papper kan givetvis skära till dem istället.

Så här gjorde jag:

 1. Pillade bort hålförstärkarna på båda sidorna av de 4 tags jag tänkte använda, detta eftersom jag ville nyttja så mycket som möjligt av tagsen.
 2. Skärde av dem så de blev 20 cm långa
 3. Tejpade ihop dem 2 och 2 på längden med canvas-tejp från Dina Wakley
 4. Fäste dem ovanpå varandra med gem, gjorde hål med ett piercingverktyg, sydde med 4-dubbel sytråd i polyester.
 5. Fick så pass mycket med tråd över att jag tänkte att den går att använda till stängning, så drog ut tråden på baksidan av där jag knöt ihop trådarna. Letade rätt på en pärla och knöt samt limmade fast den i änden. (Detta steg känns som att ni kan strunta i, och fästa en ny tråd senare, det var mest irriterande att den hängde och slängde där hela tiden 😜.)
 6. Bigade sedan på “nästan mitten” dvs på skåran före 10 cm mätt från ytterkant på bladen. (3 7/8 i tum) för att det ska vara lätt att vika in sidorna.
 7. Tog Dina Wakleys mediatejp och satte över alla vikningar, för att förstärka helt enkelt.
 8. Gesso-målade alla sidor svart. (Tejpen var ju vit.) Lät torka mellan alla vändningar. (nåja… Nästan… 🤣 Kladdade till det lite)
 9. Framsidan behövde lite mer stadga så tog tjock cardstock och fäste med dubbelhäftande tejp
 10. Lät pappret vara vitt, grundade med genomskinlig gesso och fäste washitejp när det ännu var fuktigt, fick lägga till var efter, för det torkar rätt fort. Vill ju att tejpen ska sitta Kvaaaar! 😂
 11. Tog några stenciler från Gummiapan med små mönster och använde Sizzix Creamy akrylfärg med en svamp och kladdade lite random på sidorna, samt på kanterna av alla sidor utan fram och bak.
 12. Nuvo Glacier Paste genom en stencil på framsidan för lite shimmer
 13. Dags för att dekorera och möblera i albumet.

Jag tänkte ägna detta album åt vår knasiga, lätt störda, störtsöta pälsboll Zingo. Hon köptes som en hankatt, men se där, det blir inte alltid som man tänkt sig?! 😂😂😂


Mina washi förvarar jag i 12-tums Totally Tiffany-väskor (Storage and Supply Cases) De kan antingen ställas eller läggas på hög som en liten byrå, är sedan lätta att ta med på träffar mm. Och ifall jag inte sa det, JAG FORMIDABLIGEN ÄLSKAR TOTALLY TIFFANY:s produkter! Mitt scraprum är i en pågående TT-fiering (dvs Totally Tiffany-isering). Allt som går att stoppa i en buddybag eller andra av hennes förvaringslösningar hamnar där så fort jag har råd att köpa något. Ibland undrar jag om jag gillar att omorganisera mer än jag gillar att pyssla? Nån som känner igen sig?

Det var allt för denna gång!

/Ann Grodprinsessan

4 Kommentarer on “Minialbum med akrylfärg och washitape!

Comments are closed.