Enkelt med hot foil

Idag visar jag ett fyrkantigt kort som jag delvis embossat med en folder och delvis använt mig av hot foil på. Till hot foil delen så behövs en maskin, t ex GoPress and Foil och en stansmaskin, i detta fall Big Shot. Rozzan säljer en foilpress från Gemini. Till den behövs Geminis egna stansmaskin. Foilen finns i många fina färger! Min favorit färg är champagne eller matt guld.

Jag kommer inte att få igenom stegen till att få till ett folierat tryck men kan tipsa om att det finns många olika bra videos om detta på YouTube. Det är så jag lärt mig, och har mycket kvar att lära. Det lilla jag kan gör det roligt att skapa med foil, ska försöka lära mig mer när tid finnes.

Till den embossade delen så använde jag mig av denna fina folder från Spellbinders. Spellbinders har förutom fina embossingfoldrar även flertalet fina hotfoil-plattor, kika på det hos Rozzan. Hotfoil-plattan jag använde mig av är denna, från Pinkfresh studio.

Ibland kan pappret man använder vid embossing (med fodral) spricka. Det kan hjälpa om man sprayar lite vatten på pappret innan man kör den igenom stansmaskinen. Testa er fram!

Blomman kommer från Mintays die cuts, Little one. Jag valde medvetet att inte ha någon text på kortet, det ökar ju användningsområdena rejält. Tänker att detta kort passar som t ex: “Tackkort” eller “Grattiskort”.

Det var allt för mig idag. Ha en fin dag! Kram från DT-Anna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait