Rubons på en tavla?

Jag älskar att testa nya saker, att använda gamla saker på nya sätt och se vad som händer. Den här gången gjorde jag en bakgrund på en mindre pannå med hjälp av Dina Wakley akrylfärger och diverse stenciler. Sen tog jag helt enkelt några rubons från 49 and market, klippte ut och gnuggade fast. Det var en fröjd, det var som en hungrig fågelunge som svalde maten direkt, för gnuggisarna ville fastna utan större gnuggande! Bara där träramen slutar fick jag vara lite mer noggrann men det gick ändå toppenbra. Stencilen jag använt i tavlans ytterkant är från Ciao Bella och jag duttade med Archival Black Sot.

Efter att ha fäst alla rubons målade jag genomskinlig gesso över, lät torka, och sen tog jag genomskinlig modelling paste i kanterna lite här och där. Efter det torkat målade jag det upphöjda och fyllde i med färg lite där jag ville förstärka färgerna lite. Längst upp i högra hörnet satte jag en bit av detta rispapper, färgade det delvis men lät en del vara vitt. Klockorna i kanterna störde mig, så de tonades ner. Så här långt så fastnade jag… Vad ska jag göra härnäst? Kanterna på ramen målade jag svarta för att rama in, men sen har jag inte kunna bestämma mig för vad jag ska göra härnäst. Är allt en “bakgrund” för något, eller ska jag outlina motiven….? Jag vet inte. Det är en process att skapa konst, inget som går att tvinga fram om man ska bli någorlunda nöjd med det. Tills vidare får den vila någonstans i mitt pysselrum, så dyker nog en tanke upp vad det lider. Jag ville ändå blogga om denna eftersom det slog mig att rubons kan vara ett sätt att “fuska” fram ett konstverk. Jag menar, att måla som Michelangelo är ju få förunnat, så varför inte fuska med ett motiv, sen måla ovanpå det? Dels som träning, dels för att göra det till sitt eget.

Färdig är den alltså inte, men det får räcka just nu. Att skapa förutsättningslöst är det som fungerar bäst för mig, och just nu mår jag inte på topp så det är kämpigt att skapa. Men så är ju i livet, det går upp och ner, och det är bara att invänta bättre dagar. 😉

Har Du nån idé om vad du hade velat göra med tavlan så berätta gärna i kommentarerna! Tack för att du läste, ha en härlig dag!

Mvh/Ann Grodprinsessan

2 Kommentarer on “Rubons på en tavla?

  1. Tycker egentligen att den är fin som den är!
    Jag är ju dock lite svag för stora/långa kvinnoansikten så jag hade kanske målat det, eller något fint citat med lite större bokstäver

    1. Tack för förslaget! Jag gillar åxå ansikten på tavlorna, så det finns med i tänk-banken. Hade en annan tanke om Timpans stora fjäril, men den tog för mkt av uppmärksamheten. Vi får se vad det kan bli!

Comments are closed.