Försättsblad till journal

Hallojsan, God morgon och Glad Midsommar!

Jag ville ha en tjockare sida som kan skydda bladen från att bli böjda i min Elisabeth Craft Designs Planner, så jag letade i mina gömmor och fann ett kartongark som suttit i nåt ritblock eller dylikt. Jag är ju en hamster så här finns det mesta 😂😂😂 Har man inget sådant så löser man det genom att köpa dessa Craft cardstock och limmar ihop 2 eller 3 kanske beroende på hur tjockt man vill ha det. Funkar lika bra!

Jag började med att grunda med färglöst gesso, båda sidor med lite fönande emellan. Valde att använda de nyaste neonfäegerna från Dina Wakley (Gnarly, Tubular, Legit, Bodacious, Stoked och Radical) eftersom min pärm är färgstark i cerise och orange. Då Craft är ett mörkt underlag och akrylfärgerna är rätt genomskinliga krävdes det rätt många lager, alternativt tjockare lager. Till en början använde jag stencilerna från Dylusions, men kom på att jag ville använda en Gelli plate istället. Jag testade lite olika varianter men fastnade för resultatet av en bit bubbelplast som stämpel, då blev det mest färgstarkt.

Tim Holtz Media Grip Mat är helt suverän!

Jag älskar figurerna på transferarken från Dress my craft men ville ha mer kontrast så den här gången fäste jag dem på en bit vitt yupopapper. Sen har jag de härliga filmstripsrutorna som finns hos Rozzan så jag satte dem över de torkade bilderna. Strök dem med Collage medium och arrangerade dem på sidan. Några transferbilder i hörnen satte jag direkt på den målade sidan och strök sen collage limmet ovanpå alltihop.

Dagen efter gjorde jag den andra sidan, lite färg huller om buller och tog sen ett tissue paper från Faces av Dina Wakley, limmade fast med limstiftet, torkade med fönen. Sen använde jag min gelli plate som palett för att blanda och måla ansiktet lite här och där. Blev väldigt nöjd med “nyllet” så det fick vara klart så med lite efterbehandling av mer collage-lim.

Nu är det dags att förbereda midsommarlunchen så jag önskar er alla en Underbart härligt rolig midsommar! Skål! 😉

/Ann Grodprinsessan

Andra sidan matchar ju första sidan som jag gjort tidigare. Helt oplanerat, men man vet aldrig vad det undermedvetna sysslar med? 😉

49 and Market AB Studio akrylfärg American Craft Art Journal Collage Medium Craft Consortium Craft O Clock dekorationer die cuts dies Dina Wakley distress oxide Dress my craft Dylusions enamel dots Gesso grattis Gummiapan klippark kort Lawn Fawn Layout Mintay Mirror paper Mixed Media Nuvo Nuvo Glacier Prima Prima marketing Påskkort Reprint Rhinestones rispapper Rub-ons Simple and Basic Sizzix stamperia stencil stickers Studio Light Textark Tim Holtz transferark washitejp