Art journal med transferark, rubons och stenciler

Hej på er, hur mår ni i värmen? Själv blir jag trött och snurrig i huvudet när det är varmt så det orsakade att jag glömde att fota av processen med detta inlägg. Jag var “säker på” att jag hade gjort det men hittar inga bilder så antagligen drömde jag. Hur som helst, jag ska visa hur resultatet blev och berätta vad jag har gjort.

Materialet jag använde var stenciler från Dylusions, Stamperia och Ciaobella, rubons från 49 and Market, transferark från Dress My Craft samt Distress Oxide sprayer och poscapenna, samt lite vit färg från Dina Wakley.

Först tog jag den stora stencilen från Dylusions på vänstra sidan av min bok, sprayade med blåa och bruna nyanser av Timpans oxidesprayer. Sen slog jag helt enkelt ihop boken och fick då “spöktrycket” stämplat på den högra sidan av boken. Jag använde Ciao Bella stencilen lite här och där för en bakgrundseffekt, det kan vara svårt att se det på det färdiga resultatet för jag gjorde så många lager. Sprayade med vatten för att få dropp-effekt och torkade om vartannat. När det var torrt och jag kände mig nöjd valde jag ut de sirligaste rubonsen och satte på flera ställen. Ett lager med collage medium förslöt jag hela siden med innan det var dags för transferbilderna. Jag gillar att ställa figurer på varandra så det blev en djurstapel och då passade texten från rubonsen “Got You” perfekt till det. Bladen fick agera kuliss och sen har jag målat med poscapenna och utspädd vit färg runt för att ljusa upp det lite då djuren nästan försvann in i sidan. Jag har ju en förmåga att handla först och tänka sedan när jag pysslar och tänkte helt enkelt inte på att de härliga färgerna på transfer-figurerna inte skulle komma helt till sin rätt på en murrig bakgrund. Efterklok som man blir har jag förbättrar visa delar av djuren, målat konturer och färgat in med bland annat Dina Wakleys färgpennor.

På slutet lade jag till de underbart snygga borderstämplarna (de med hjärtanen) för att rama in det hela lite. Använde Tim Holtz bruna Archivaldyna till det för att få en mild effekt. Grenen som taxen ser ut att hoppa ifrån är från början en av bilderna från transferarket, men den var för kort så jag målade den med svart poscapenna och förlängde den.

Den vänstra sidan slängde jag sen ihop ett snabbt collage på som inte matchar alls, annat än i färg möjligen. Det fick bli en bonus då jag använde saker jag har i min egen pysselskatt, bland annat acetatarken från Dina Wakley. Den stora etiketten gjorde jag precis i början när jag blivit DT för härliga Rozzan Scrap och sen har den hängt och tittat på mig i väntan på vad jag skulle hitta på med den. Den är infärgad med Sizzix Creamy akrylfärg Rose Gold och genom stencilen från Stamperia använde jag Nuvo Glacier Paste och när det torkat sprayade jag färg på i olika omgångar för att dels matta ner skimrandet lite, men åxå för att helt enkelt testa vad som hände. Det blev kanonsnyggt tycker jag! Man lär sig så länge man lever och testar sig fram här i livet, och jag blev kanske en gnutta klokare (hm….?) eller inte, men roligt hade jag och det är huvudsaken! 😉

På denna sidan använde jag även en annan Dylusions-stencil och gjorde ett rätt misslyckat försök med en konstig stencil i metall som jag köpt av misstag någonstans. Det blev pannkaka av det och därför passade det att sätta in saker ovanpå som förändrade sidan helt. Blir det inte som det ska får det bli vad det blir istället. Ha nu en härlig helg!

Kram / Ann Grodprinsessan

1 Kommentar on “Art journal med transferark, rubons och stenciler

  1. Åh de där “border” stämplarna var verkligen jättefina! Gillar hela sidan och djur på hög går alltid hem hos mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait