Slimline – lite annat format på kort

Idag vill jag visa några kort i formatet “slimline”. Det är lite smalare kort men samtidigt blir det då också lite längre. Det vanligaste formatet är ungefär 8,5×3,5 ” dvs 21 cm x 10,5 cm. Det här är ett format som exploderade i trendspaningar för några år sedan men som verkar har kommit för att stanna. Jag använder mig av lite olika slimlineformat men idag har jag använt mig av det vanligaste formatet. Det går så klart att skära till kort av de cardstock man har i lager men jag har använt mig av färdiga kort och kuvert från Anita’s. Det är bekvämt att använda färdiga kortstommar, tycker jag. Till mina kort idag har jag också använt mig av färdiga bakgrundspapper i formatet slimline. De randiga papper jag använt kommer från Paper Favourites. De har så fina pastellfärger och jag gillar det där randiga – det passar till så mycket.

Det första kortet har jag valt att göra i ett liggande format. Jag har kombinerat det randiga med ett papper från Mintays Sunset Beach och ett utklippt motiv från samma serie. Till det har jag stansat ut Grattis med en die från Gummiapan. Jag tycker det kopparfärgade arket från Sizzix är så fint till just de här papperen! Utöver texten använde jag bara tre små enamel dots från Simple and basic. Det räcker så gott på det här kortet!

Nästa kort går i lila och guld. Och jag vill börja med att säga att mina foton inte gör de här lila nyanserna rättvisa – min kamera och jag var inte helt överens när jag fotade dem men bäst kommer färgen till sin rätt på det första fotot dvs det där hela kortet syns.

Till det här kortet använde jag mig av rub-ons från 49 And Market. Och till dem passade de fina fjärilarna (washistickers) från samma märke så bra. Blommorna med mitt av guld kommer från Prima. Både fotohörnen och bokstavsstickers är grymt prisvärda.

Det sista kortet för dagen har också det rub-ons från 49 And Market. Som dekorationer har jag här använt mig av die-cuts (dvs färdiga motiv bara att trycka ut ur ark), också de från 49 And Market. Till det kom några enamel dots och ett utstansat grattis från en die från Reprint. Texten är utstansad i härligt glittrigt papper från Sizzix. Och bakgrundspapperet är även det från Paper Favourites.

1 Kommentar on “Slimline – lite annat format på kort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait