Journaling, misstag och lösning

Det har varit en stressig vecka för mig med extra möten som var tvunget att gå före pysslandet men jag har i alla fall hunnit med några saker. Dels gjorde jag andra sidan av uppslaget som jag delade för en vecka sedan och dels har jag börjat på en kalender som jag har haft på gång lääääänge. Jag har nämligen ett alldeles eget och knäppt förhållande till kalenderar. Jag älskar dem, älskar att testa nya sorter och tror alltid att den häääär är den bästa och nuuuu ska jag ääääntligen använda den hela tiden. Det händer dock aldrig och jag borde väl ge upp den tanken nu som 50-åring. Jag har adhd, inget blir någonsin som jag önskar och tror. 😉 Med åren har jag kunnat skönja ett visst mönster dock, jag är alltid flitig i början av den nya kalendern men tröttnar efter ett par månader och glömmer bort den. Därför har jag nu uppfunnit en ny variant som kanske kommer att fungera bättre, men några garantier lämnas absolut inte hahaha.

Jag köpte för några år sedan dies från Elisabeth Craft Design för att skapa min egna kalender och sen har de legat i väntan på att jag ska hitta den rätta idén. Nu tänker jag att det ska vara följande upplägg: Jag gör månadsflikar som dekoreras lite käckt. Sedan en sida där man skriver upp kommande event, pysselträffar eller andra roliga saker man ska göra. (inget jobb här inte!) Sen skapar man sidor när man har lust och ork och sätter in efter rätt månadsflik, skriver noggrant vilket datum. Så småningom borde det då finnas som en liten historia som drar över flera år, med tanke på hur jag fungerar. Helt enkelt en almancka över roligheter, vem vill inte ha en sån?

Jag har tidigare tryckt några sidor med Gelli plate, det här är baksidan av en sådan som nu behöver lite piff. Jag målade med orange Dina Wakley färger och valde bland dekorationerna i detta set. När jag kluddat och klistrat och kommit en bra bit var det dags för att använda de ljuuuuvliga transfer-motiven. Och eftersom jag är av åsikten att man ska göra fel för att lära sig så gjorde jag givetvis det, IGEN! Jag sa ju i förra inlägget att man kan använda transferbilderna på blanka ytor, målade osv. Så jag glömde det och lade dit bilden på pappret. När jag lagt ner det insåg jag direkt mitt misstag men det var för sent, det gick inte att lyfta upp igen. Så då gav jag mig attan på att få det att fungera. Jag sprayade på vatten. Lite mer vatten, duttade försiktigt med fingret på baksidan. Försökte lyfta, gick inte…. mer vatten sprayades och jag hoppades att de andra dekorationerna inte skulle hinna upplösas innan det hände något. Provade med pincett att lyfta i en kant och det fungerade hyffsat ändå så jag kunde till slut ta bort baksidepappret. Tog ett blankt papper som suttit på dubbelhäftande tejpen och klappa försiktigt och sen lät det torka. Collage medium ovanpå. Så…. okej då… jag får revidera mina ord, det KAN alltså gå, men jag rekommenderar det inte. De andra pappren runt om blev lite uttöjda och det syns fortfarande efter torkning. Nåja… nån gång kanske även jag lär mig?!

Så blev det till slut och då går vi raskt över till det andra projektet, där skriver jag inte så mycket så om du inte läste det förra blogginlägget så finns det mer info där om hur jag jobbade.

Blommor och fjärilar med mera från Bo Bunny, Brighton och mera färg från Dina Wakley.

Tyvärr blev den sista bilden väldigt ljus, kameran läser inte helt korrekt så det är inte så dimmigt, men här ser man i alla fall hela uppslaget. Jag duttade till lite mer aloefärg även på sidan till höger så att de passar ihop bättre. Detta var vad jag hann med denna veckan, nu ska jag fortsätta att leta efter den lilla bokstavsdien som jag råkade fippla iväg förut. Förhoppningsvis dyker den upp, för jag har tillräckligt med “trasiga” alfabet som det är. Men sånt gör väl inte ni? Tappar bort saker, alltså? 😉 Ha en trevlig helg!

Kram / Ann – Grodprinsessan