Kort i olika format

Jag har scrappat loss med Mintays kollektion Botany. Jag är lite svag för blommiga papper men också för när klara färger möter de mörkare tonerna. Jag fastnar lätt i att de stormönstrade papper som ofta finns med i en kollektion (oavsett fabrikat) enbart passar till större kort så idag har jag valt att visa hur bra de passar till kort i olika format.

Det första kortet är ett mer vanligt format, kvadratiskt och i storleken 13,5 x 13,5 cm. Storleken kan ju variera men ligger oftast inom någon cm upp eller ner från de här. De kortstommar jag använt kommer från Anitas och finns i shoppen. De kommer med kuvert vilket jag uppskattar.

Med så här härligt färgglada papper behövs inte mycket mer än att skära ut några detaljer och klippa ut några andra. Jag har lagt till ett guldfärgat grattis och guldfärgade fotohörn. Missa inte dessa fina stickers – de finns dessutom till ett kanonpris i shoppen! Jag avslutade med några Nuvo drops.

Nästa kort är ett litet minikort. Det har jag gjort i formatet ca 10×10 cm. Även de här kortstommarna är från Anitas och finns i shoppen. Papperen är ju de också från Mintay och ger möjlighet att både skära ut fina “ark” till dekoration och innehåller också motiv som går att klippa ut. Fjärilen här är ett exempel på det.

Guldfärgade dekorationer passar så bra till dessa papper så även här har jag använt mig av stickers i guldfärg. Texten kommer från Rozzans textark.

Till sist blev det ett kort i ett för mig ganska nytt format men ett – enligt mig – roligt format att skapa i. Kortet mäter 15 cm på höjden och är ca 7 cm brett. Det blir en variant på slimline men i mindre format.

Kannan med grönska i är utklippt från kollektionen Botany. Till dessa papper har jag använt ännu en text från ett textark tillsammans med några få enamel dots från Simple and Basic.

Vill du också testa lite nya format till dina kort? Antingen skär du, viker och testar utifrån ditt eget huvud eller så hittar du fler varianter på kort och kuvert i shoppen. Lycka till och glöm inte att inspirera oss andra i Rozzans inspirationsgrupp på Facebook.

2 Kommentarer on “Kort i olika format

  1. Fantastiskt vackra kort! Mintays serier har väldigt fina blommönster.

Comments are closed.