Minikort för olika tillfällen

Då och då gör jag en bunt minikort. De använder jag sedan i en blombukett, på paket eller någon annan gåva. Varför inte sätta fast med en bit band eller snöre på en chokladkaka till någon som behöver lite uppmuntran?

Häromdagen blev det fyra olika minikort i storleken 8 x 8 cm. Jag brukar göra några stommar dvs skära ut några bitar i cardstock och vika dem. Sedan plockar jag bland det som ligger på pysselbordet. Här kan ju diverse rester komma till nytta också.

Till det första kortet har jag använt mig av några utklippta blommor och papper från kollektionen Vintage Sky från Craft’O’Clock. Texten är från ett av Rozzans textark och som dekoration har jag några blå Bubble Rhinestones.

Kort nummer två är ett litet kort till en present till en liten nyfödd. Texten är från ett textark från Rozzans och blomman är från Prima. Bakgrundspapperet är från Mintays Sunset Beach och därifrån kommer också de fina sandslotten som är färdiga die-cuts dvs bara att använda på ett alster (om man inte är lika förtjust i att klippa ut saker som jag är….). Jag använder gärna 3D-kuddar i olika storlekar under die-cuts och utklippta motiv för att få lite mer höjd i mitt motiv.

Till nästa kort har jag använt papper från Stamperia. Enklare än så här kan det nog inte bli – ett bakgrundspapper, ett utskuret motiv från samma papperskollektioin, en text (här från Rozzans textark) och så dekorerat med tre prickar (Simple and Basic Enamel Dots).

Som avslutning blev det ett lila kort. Papper kommer den här gången från Mintay Paper kollektion Lavender Farm. Till kortet använde jag också en text från ett textark och en blomma från Prima.

Nu är det din tur att testa! Visa gärna det du skapar i Rozzans inspirationsgrupp på Facebook – vi gillar att få se alster inspirerade av det vi skapat!

3 Kommentarer on “Minikort för olika tillfällen

  1. Så söta! Jag har gjort några mindre kort men sen kom jag av mig, får göra några snart igen, så tack för “påminnelsen” 🙂

    1. Visst är det roligt att göra dessa små minisar! Och snabbt kan det gå och många småbitar går att använda. Visa gärna dina minikort i Rozzans facebookgrupp så vi får se dem!

Comments are closed.