En sida i mitt fotoalbum

Jag hoppade på trenden som lite slarvigt kallas “Project Life” för ett antal år sedan, men att hålla på med det hela tiden har jag inte tid till, det tog så mycket kraft från allt annat jag ville göra. Sedan kom jag på att jag kan göra det på mina egna premisser, dvs, göra ett uppslag då och då när andan faller på. Jag har inte sett någon bra benämning på detta foto-albumspysslande på svenska, och att det inte riktigt passar med Project Life är ju för att det är ett eget varumärke skapat av Becky Higgins och det finns flera tillverkare att välja på. Finns det någon läsare av denna blogg som sysslar med denna hobby? Snälla berätta vad du kallar det och hur du gillar att göra det i så fall.

Denna sida visar en vanlig dag i april för mig och min man och djuren. Maken började med vårstädningen i trädgården, jag pysslade och vi gick promenader med hunden. Inget märkvärdigt alls, men sådant kan ändå vara kul att bläddra igenom i framtiden, inte bara alla kalas och festligheter man går på liksom.

Formatet på min pärm är Letter-size, vilket gör att det inte finns färdiga kortstorlekar att köpa som det gör i Project Life-utbudet. Jag har åzå pärmar i 12 x 12 tum och Rozzan har den här i lager. Pappret jag använt här är ett typiskt “spill-papper” som helt enkelt legat under när jag sprejmålat något annat. Det är ett matt mediapapper (för fotoutskrift) som låg och skräpade i min bytta för saker som kanske kan komma till användning. Det klipptes ner i lagom storlek och jag färgade kanterna på dem med guldfärgen. Jag testade att använda oxidefärgerna på dessa papper för att se hur det blev, och det var rätt snyggt, lite en känsla av sammet. Färgerna är blandade, kommer från Tim Holtz (Stormy Sky och Lost Shadow) samt “Gilt” från Dina Wakley. Klistermärkena är från häftet Print Shop, Vicki Boutin, pingstliljan är från de extra blommorna jag stansade ut till ett annat blogginlägg, dies från Lawn Fawn. Filmremsorna är Tim Holtz skapelse. Det var det hela från mig idag, berätta gärna nu om du skapar fotoalbum och hur i så fall!

Trevlig helg/ Ann Grodprinsessan

49 and Market AB Studio akrylfärg American Craft Art Journal Ciao Bella Collage Medium Craft Consortium Craft O Clock dekorationer die cuts dies Dina Wakley distress oxide Dress my craft Dylusions enamel dots Gesso grattis Gummiapan kort Lawn Fawn Layout Mintay Mixed Media Nuvo Nuvo Glacier Prima Prima marketing Påskkort Reprint Rhinestones rispapper Rub-ons Simple and Basic Sizzix stamperia stencil stickers Studio Light Textark Tim Holtz transferark verktyg washitejp