Våriga kalla färger med varmt budskap!

Maj månad och häromkring har björkarna fått sina musöron, det är lite vårigt till och från men kallt än så länge. Personligen gillar jag kalla färger mer än varma men det var inte så att jag planerade att använda just det utan det insåg jag när jag skulle berätta om mitt senaste verk. Ja, kanske att den orange färgen är mer varm än de andra, men helhetsintrycket blir kallt i mina ögon i alla fall.

Det blev hur som helst ett uppslag i min art journal idag med hjälp av en cool stencil från TCW (the Crafters Workshop), ett ark tissue paper från Dina Wakley och Memento stämpeldynor med mera.

Jag insåg först när jag började blogga att färgåtergivningen på den här bilden inte är helt korrekt, ljuset i mitt rum luras i vissa vinklar och det var sent när jag fotade. Det är vitt runt fjädern, och det “gula” över fjädern är egentligen mer guldigt. I övrigt stämmer det. Jag valde att ta ett av de vita arken i paketet med “tissue-papper” men det vita syns inte riktigt igenom på bilden här. Sedan har jag ritat på frihand över. Texterna är inte menade att läsas utan är mer dekoration ;-D

Jag målade med vit akrylfärg först och under tiden det torkade använde jag stencilen på ett akvarellpapper. Stencilen målar man i 3 steg för att man lättare ska kunna måla i olika färger och motivet skulle göra sig lika fint på ett slimlinekort. Färgerna jag använt mig av är följande: Summersky, Lilac Posies, Rose Bud, Tangelo, Cantaloupe, Dandelion, Bambu Leaves och New Sprout.

Fjädern har jag färglagt med hjälp av små infärgningsverktyg från Nellie Snellen. Man kan även använda daubers eller borstar, det viktiga är att de inte är för stora om man vill ha många färger som jag gjort. Sedan klippte jag ut fjädern och limmade fast den på det vänstra uppslagssidan med Collage Medium.

Tissue-pappret från Dina Wakley målade jag på baksidan med samma färger från Memento och limmade sen fast det på sida två. Jag har sedan stämplat med några av stämplarna från detta set från Dina Wakley, samt skrivit själv med en svart posca penna. Kanterna sotades med dem svarta Archival stämpeldynan och jag stämplade även med en guldig gammal stämpeldyna jag hittade i mina gömmor för att ge lite skimmer. Texten kommer från ett häfte med Stickers av Vicki Boutin och lyder: The world is full of Beautiful things” samt “Born to be awesome” vilket är 2 absoluta sanningar i min värld. Jag planerar sällan i förväg vad jag ska använda mig av när det gäller texter, utan det blir på känsla när jag är klar i övrigt. Det är lättare då, för mig, att se vad som passar. 🙂

Hur gör du? Är du en som planerar mycket i förväg eller går på känsla?

Ha nu en fin dag och hoppas att du fann lite inspiration till att pyssla du med! Berätta gärna om du får feeling, eller fråga om jag varit otydlig med något.

Kram/ Ann Grodprinsessan