Somrigt med Mintay Papers

Visst är det fler än jag som får lite sommarkänslor när solen kommer fram? Jag längtar tills det blir mer sol och sommar och så klart lite lediga dagar. När Mintay Papers kollektion Sunset Beach anlände i brevlådan fick jag en härlig sommarkänsla. Kollektionen går i sand, blått och aprikos och de tillhörande die-cutsen har somriga motiv – snäckor, sommardrinkar, sandslott och så de där härliga glassarna som blev de första jag valde att använda mig av. Texten är från ett av Rozzans egna textark.

Till nästa kort hittade jag det perfekta papperet att stansa ut ur från Sizzix. Det papper som är rosékoppar har jag använt här och det går precis ton-i-ton med Mintays papper! Jag använde en av Gummiapans dies för att stansa ut Grattis.

Kanterna på mina papper här är chalkade med stämpeldyna. Och så har jag använt de fina halvpärlorna som ser ut som små blå ädelstenar. För att få lite djup i kortet använder jag mig av 3D-kuddar som jag fäster motiven med. Ibland använder jag en tunnare och en tjockare 3D-kudde, men det fungerar också att sätta två kuddar på varandra för att får mer höjd.

Och till sist – för den här gången – har jag gått loss med härliga die-cuts. Tillsammans med några vita dots från Simple and basic behövs inte fler dekorationer. Visst känner ni sommarfeelingen?!

Även till det här kortet har jag använt mig av en grattisdie från Gummiapan. För att få lite mer effekt av det utstansade så har jag stansat ut Grattis två gånger och limmat dem lite överlappande för att få lite mer 3D-effekt på texten. Jag använde mig av två olika ark från Sizzix – ett lite ljusare och ett riktigt, härligt glittrigt ton-i-ton med papperen från Mintay Papers.

2 Kommentarer on “Somrigt med Mintay Papers

Comments are closed.