Interaktivt kort – Reveal Wheel

Idag visar jag hur man använder sig av en die som heter Reveal Wheel för att skapa kort som interaktiva, alltså kort som har någon del som kan röra på sig. I det här fallet består den interaktiva delen av ett fönster med ett hjul bakom. När man snurrar på hjulet kan man se olika texter eller motiv i fönstret – Galet roligt!

Jag har till största delen använt mig av 2 st stämpelset från Lawn Fawn, Wheely Great Day och Elephant Parade Add-on för att skapa det kort jag visar idag. Musen kommer dock från stämpelsetet som heter Scooting by. Det snygga mönstrade papperet kommer från ett block från My Favorite Things – Rainbow Plaid. Jag har dekorerat med enamel dots och jag valde den här gången att använda mig av flera olika färger. Tycker det passade bra till det här lekfulla kortet. Här kan du hitta massor av olika underbara färger Mönstret på den gråa cardstocken skapade jag genom att använda en stencil och svart stämpelfärg.

För att göra själva grunden till detta interaktiva kort behöver du en dies som heter Reveal Wheel. Det som jag tycker är så roligt med den här diesen är att det finns massor av roliga extra delar som gör att man kan använda många Lawn Fawn stämplar och dies och skapa olika saker som tittar fram.

Det finns fönster som ser ut som jordgubbar som passar alla stämpelset med jordgubbar, fönster som passar i bondgården och så kan olika små bondgårdsdjur kika fram

Det finns fönster som ser ut som jordgubbar och som passar med olika stämpelset där det finns med jordgubbar, t ex How you bean? Strawberries

Eller det här fönstret som passar i ladugården och där små söta bondgårdsdjur kan titta fram.

Ett fönster i formen av ett äpple som passar perfekt med disen som heter Build-A-Barrel: Apple. Här skulle man kunna stämpla olika ansiktsuttryck på hjulet så att när man snurrar så gör äpplet olika miner.

Jag använder alltid mallen som hör till stämpelsetet. Jag tycker det är väl värt sina pengar då det gör det hela så mycket enklare att stämpla motivet på exakt rätt plats på hjulet (utan att behöva mäta eller trixa)

Idag bjuder jag på två olika varianter av instruktionsfilm. Den snabba varianten visar enbart hur man använder den interaktiva diesen och hur man sätter ihop den. Men om du har tid kan du fylla en kopp med något gott att dricka, sätta dig skönt och titta på den långa varianten där jag visar både hur man sätter ihop kortet men även hur jag gjort de andra delarna av kortet. I båda filmerna avslutar jag med att visa lite andra varianter av reveal wheel kort.

Snabb variant:

Lång variant: