Barnsligt förtjust…

Jo, så är dt faktiskt! Jag är barnsligt förtjust i berg och dalbanor, karuseller, radiobilar och sockervadd. Även om jag nu tar det betydligare lugnare när jag besöker en nöjespark än när jag var yngre så tycker jag fortfarande att det är fantastiskt roligt. Det i kombination med att jag är helt besatt av Lawn Fawn gjorde ju att jag föll pladask för ett av de nyare stämpelsätten som heter Wheely Great Day. Idag har jag använt dessa och även den söta lilla elefanten från Elephant Parade Add-on och skapat ett kort som är öppet både för att kunna skickas som ett födelsedagskort eller kanske bara ett kort för att önska någon en bra dag.

Till bakgrunden har jag använt mig av 2 olika stenciler och olika stämpeldynor. Just nu är de produkter jag använt slut men det finns 2 andra som är minst lika fina. De hittar du här: moln, gräs.

Panelen som jag har byggt upp min lilla scen på är utstansad i vit cardstock med den största rektangeln i Lawn Fawns Small Mini Slimline Stackables. Utanför den har jag använt en annan favorit bland mönsterpapper, nämligen My Favorit Things – Rainbow Plaid. Det här blocket med papper passar perfekt till lekfulla kort.

På snurrorna har jag använt en annan favorit – Enamel dots från Simple and Basic, den här gången baby rosa.

Pariserhjulet tycker jag är roligt och det går att använda det på flera olika sätt. På det här kortet har jag valt det enklaste sättet genom att helt enkelt bara stämpla och använda tillhörande dies och skära ut alla motiv. Sedan limmar man de små figurerna i korgarna så att de kan ta en tur med hjulet. Under djurens tassar/hovar/fötter har jag dock använt en sax och klippt bort den lilla vita kanten som det blir runt motivet när man använder diesen. Jag tycker att det gör att de passar in bättre i korgen då.

Man kan också använda de små människorna från de olika Tiny Friends stämplarna. Dessa små figurer är lite för stora för korgen. Därför finns det en stämpel med en “lös” korg som man kan stämpla upp. Sedan placerar man denna över figuren och då ser det ut som om personen sitter i korgen. Kommer visa ett exempel på detta vid ett senare tillfälle.

En annan rolig sak med Parisehjulet är att det finns flera små stämplar som man kan använda i mitten av hjulet för att skapa variation och så det ska passa tillfället du skapar för. Jag har använt det leende ansiktet, det finns också ett litet hjärta och en stjärna (dessa kommer också dyka upp snart).

Sista viktiga anledningen till att jag är så förtjust i just de här stämplarna är att de passar perfekt ihop med en interaktiv die från Lawn Fawn som heter Reveal Wheel. Det är så fantastiskt roligt att skapa dessa kort och nästa vecka kommer det en video med instruktioner för hur man sätter ihop ett sådant roligt kort.

Nu önskar jag er en trevlig torsdag.

Helene