Gör dina egna bakgrunder

Idag tänkte jag visa er 2 olika sätt att skapa egna bakgrunder. Först ut är ett kort där jag använt stenciler och stämpeldyna. Så här blev det färdiga resultatet:

Jag har använt 2 olika stenciler från Lawn Fawn. Först började jag med att använda molnstencilen och rosa stämpeldyna. Såg att just den jag använde är tillfälligt slut men det finns en annan fin som skulle funka precis lika bra, den hittar du här! Jag använder mig av en blending tool från Nellie Snellen. Jag börjar alltid högst upp på papperet och sätter blending redskapet på stencilen för att det inte ska bli för stark färg på bakgrunden. Sedan gör jag en rad av moln i taget ända tills papperet är fyllt. Sedan valde jag en mörkare rosa stämpeldyna och använde stencilen Falling Hearts från Lawn Fawn.

Som motiv på detta kort har jag använt den underbart söta elefanten som kramar sin unge som kommer från stämpelsättet Elephant Parade. Jag färglägger med ProMarkers. Texten som också är så snygg (enligt mig) kommer från Big Scripty Words. Det finns flera olika dies i formen av moln, t ex Simple Puffy Clouds, Clouds Sun Rainbow eller Joy cut Clouds. Har använt 3d kuddar för att få lite dimension.

Nästa bakgrund har jag använt vitt embossing pulver, Nuvos Shimmer Powder och små stämplar och så här blev det kortet:

Jag börjar med att stämpla upp motivet och embossa det med vitt embossingpulver. Jag valde det lilla paraplyet och regndroppen från Lawn Fawn Elephant Parade Add-on. Sedan häller jag ut lite av Nuvos Shimmerpulver på min glasskiva och sprejar sedan vatten på så att pulvret löser upp sig. Nästa steg är att lägga papperet i den våta färgen och plocka upp så mycket färg som man tycker blir bra. Jag doppade mitt papper flera gånger. Embossingen gör att motivet träder fram.

När färgen torkat så dekorerade jag kortet med Lawn Fawn stämplar (Beary Rainy Day) och min favorit enamel dots from Simple & Basic.

Jag hoppas ni blev lite inspirerade att skapa egna bakgrunder. På torsdag är jag tillbaka igen med ett interaktivt kort och under kommande vecka dyker det upp en video på YouTube som visar hur man använder denna dies. Hoppas vi syns då och att ni får en fin vecka!

Helene