Semesterfeeling!

På med solglasögonen och fram med glassen, sommaren är här! Eller kanske inte riktigt än, men man kan ju drömma sig bort!

Mitt inlägg handlar idag om just sommarkänsla. Sol, flamingos och tropiska växter.

I princip allt material jag har använt mig av kommer från Mintays somriga serie Vacation. Jag har använt mig av deras 6 x 6 tums pappersblock, die cuts och cardboard stickers. Jag älskar serier som har olika saker man kan matcha, precis som Mintays serier har.

Först ut är ett gäng ATC-kort. ATC-kort, kanske du tänker. Vad är det?

ATC står för Artist trading card och är små konstnärliga samlarbilder som man kan göra av t ex spillpapper. De kan vara av olika material och se ut precis som du själv vill. Meningen är att man skall byta dessa typer av kort med andra kreativa personer.

Det var den schweiziske konstnären Stirnemann som introducerade dessa i slutet av 1990-talet. Han utgick från fotbolls- och hockeybilder. Så istället för att köpa bilder/kort så kunde man göra dem själv och byta med varandra! T ex så finns det grupper på Facebook för detta.

Jag valde att göra 3 st i en serie. Jag har använt mig av dies till baskorten (den mörkrosa och den ljusrosa), Rozzan har dessa t ex. Det finns även färdiga baskort (Prima marketing) som kommer i en liten fin låda, den hittar ni här.

På ATC-korten syns Nuvo drops som jag tycker att så roligt att använda. Färgerna ni ser är: Dandelion Yellow, Carnation Pink och Sherbet Shimmer

Jag gjorde även ett kort med samma serie papper. Även här har jag använt mig av cardboard stickers. De är som klistermärken gjorda i “kartong”. De ger ett fint djup på kortet. Kortbasen kommer från Crealies, hos Rozzan finner du flertalet dies för denna typ av kort. T ex denna som jag tycker är väldigt fin, den påminner om den jag använt mig av.

Så här ser kortet ut när det är utvikt. Kan vikas så att den får plats i ett kuvert. Jag tycker att det blir så fint när man har flera lager med papper, denna kortdie har först en bas (mörkrosa), sedan ett lager till (ljusrosa) och till sist ett lager där man använder mönstrat papper (om man vill!).

Nästa vecka kommer en film på Rozzans Youtube, då visar jag en rolig kortvikning med detta papper. På återseende!

2 Kommentarer on “Semesterfeeling!

  1. Läckra ATC kort. Ser fram emot YouTube filmen. Kortvikningar är alltid roligt!

Comments are closed.