Gullhöna, Gullfrigga, Åkerhöna…

…kär insekt har många namn! Jag är ingen insektsfantast men nyckelpigor är faktiskt en insekt jag tycker bra om (förrutom när det av någon anledning fanns typ 10 000 st när jag skulle bada i Varamon som liten). Vissa anser att nyckelpigan ska kunna förutspå vädret och om man ser en nyckelpiga flyga iväg, så lär det bli vackert väder. Man säger också att nyckelpigor förebådade vår och sommar. När den första nyckelpigan för året sågs till, då var vintern slut! Själv har jag inte sett några nyckelpigor ute än, men idag bjuder jag på 3 olika kort och hoppas på så sätt hjälpa våren lite på traven…

Dessa nyckelpigor kommer från Vaessen och säljs i 8-pack.

Till detta födelsedagskort har jag använt papper och dies från Lawn Fawn. Det mönstrade papperet tycker jag är så vårigt och fint och blocket heter What´s Sewing On? Blocket innehåller både fina mönstrade papper med blommor och papper med mönster där det ser ut som om man sytt stygn (kommer visa mer inspiration med dessa fina papper). Blommorna är gjorda med 2 olika dies. Dels en som heter Darling Daffodils och en som heter Magic Iris Sunflower Add-on. På solrosen har jag dekorerat med små gula pärlor. Texten GRATTIS är utstansad 3 gånger, 2 i vitt cardstock och 1 gång i svart cardstock. Jag limmar sedan ihop dem för att få lite mer dimension.

Nästa kort är lite enklare då jag bara använt nyckelpigan, solrosen, pärlor och en av Rozzans textark. Har också använt en fin kortbas som har lite textur. Det blir små söta kort av dessa då de är 10×10 cm. Mönsterpapperet kommer från Echo Parks Farmhouse Kitchen.

Sista kortet är lite mer av en färgexplosion… Här har jag lekt med Nuvos Shimmer Powder (Falling Leaves och Solar Flare) och skapat bakgrunden. Även de rödsvarta löven är utstansade i papper där jag använt Nuvos Storm Cloud och Catherine Wheel. Om du är osäker på hur man använder dessa pulver så kan du kolla in denna demo.

Klövren är utstansade med en die från Lawn Fawn som heter Lucky Clovers. Stämplade en liten streckad hjärtlinje bakom nyckelpigan så det ser ut som den krypt över kortet. Texten kommer från det helt underbara stämpelsättet Magic Messages och jag har embossat det med vitt pulver på svart cardstock. Sist men inte minst så dekorerade jag med min absoluta favorit dekoration. Ljuslila enamel dots från Simple and Basic

Hoppas nu att ni får en riktigt fin Annandag Påsk!

Helene

1 Kommentar on “Gullhöna, Gullfrigga, Åkerhöna…

Comments are closed.