Påskris

Nu är det inte många dagar kvar till Påsk. Har du tagit in något påskris än? Påskriset är oftast några kvistar från björk men man kan också använda vide. Riset pryds sedan med fjädrar i olika färger och andra sorters påskpynt. Jag tycker det är en fin dekoration men förr i tiden var det faktiskt meningen att man skulle piska varandra med det där riset…

Idag tänkte jag inspirera er med 2 påskkort och det första pryds förstås av ett fint påskris…

Jag började med att använda ett akvarellpapper och Nuvo Shimmer Powder för att skapa bakgrunden. Jag använder mig av akvarellpapper eftersom det tål vatten bättre än t ex vanligt cardstock. Nästa vecka kommer en liten instruktionsvideo för hur man kan använda dessa färgpulver. Jag använde även ett mönsterpapper från My Favorite Things som heter Rainbow Plaid som en ram.

Påskriset och den söta vasen är dies som kommer från Gummiapan. Jag stansade ut riset i kraftcardstock och de andra delarna i vitt cardstock. Fjädrar och vas färglade jag sedan med ProMarkers.

Till texten använde jag clearstamps från Lawn Fawn och embossade med vitt embossingpulver. Bokstäverna heter Henry Jr´s ABCs.

Lite svårt att visa på bild men effekten av Shimmer Powder är så fint, hela bakgrunden ser ut att glittra.

På nästa påskkort har jag använt mig av kycklingarna igen och en underbart söt stämpel från Lawn Fawn som heter Easter before´n after. Jag har färglagt både kycklingarna och korgen med ProMarkers.

Jag började med att använda en dies som skapar ett rutmönster och stansade ut detta mönster i vitt cardstock. Diesen kommer från Simple and Basic och du hittar den här. Sedan tog jag ett av mönsterpappren från blocket Paige Evans Garden Shoppe och rev av 2 bitar och fäste en längst upp på kortet och en längst ned. Tycker det blir en snygg effekt med den rivna kanten.

Rosetten i överkant skapade jag genom att stansa ut i vitt cardstock och sedan färglägga med samma färg som jag använt till motivet. Det är ett bra tips för att få dekorationerna att matcha. Jag använde rosetten från LF Platform pop-up och remsan från LF Picket fence border.

Jag använde också glossy accent på äggen och texten kommer från Rozzans Textark Påsk & Vår.

Nu önskar jag er en trevlig vecka och en Glad Påsk!

Helene

1 Kommentar on “Påskris

Comments are closed.