Stora fina påskliljor från Lawn Fawn

Hej allihopa! Idag visar jag (Ann) hur man kan använda dies på ett mixed media projekt. När jag fick syn på de här stora påsk/pingstliljorna från Lawn Fawn visste jag direkt att de skulle passa lika bra i en journal som på kort. Stansmaskinen åkte fram och jag stansade ut många för att kunna bygga dem senare vid behov. För denna sida behövde jag bara 2 stycken.

Jag använde följande:

Här har jag använt en rulle maskeringspapper eller vad det nu kan kallas, rev kanterna med en rivlinjal för att det inte skulle vara helt jämnt. Detta momentet kan man ju göra helt rakt eller runt, man måste ju testa vad man gillar. Har man ingen rivlinjal som ligger och skräpar kan man lägga en platta eller bok eller nåt och riva efter den. Det går åxå att använda washitejp att maskera med eller vad man nu har hemma.

En fördel om man tejpar lite utanför är ju att sidan ligger still när man sedan målar på pappret och den böjer sig inte så mycket av fukten. Målar man direkt i en journalbok kan man ju använda klämmor för att hålla det på plats i stallet.

Maskerade kanterna

Först av allt rev jag 2 små bitar av rispappret och fäste dem med hjälp av Lemon akrylfärg. Sedan strök jag det mesta av sidan mvit akrylfärg, lite slarvigt så där. )Rispapper är lättast att riva om man “målar” med vatten.)

Pluttade ut minsta färgdutten man kan tänka sig ur färgerna Sedona, Cheddar och Blush, tog en spatel i silikon och plockade upp dem för att sedan dra den över pappret. Det blev väldigt färgrikt och jag ville tona ner det så jag strök lite vitt och gult huller om buller över . Nästa steg var att stämpla lite bakgrund. Valde 2 av de små stämplarna i settet “Seeing is believing” och använde Nuvo Glacier-pastan till detta. Jag tog ut lite med en spatel, lade på mitt skrivbord och rollade i färgpastan för att sedan rolla över stämplarna lite försiktigt.

Jag glömde att fota när jag stämplat, så det blir ett hopp till färdigt kort här. Jag har åxå klistrat på ett fönster från ett annat tissue-papper av Dina Wakley, På höger sida och undertill satte jag tunn washitejp och sedan var det dags att montera påskliljorna. Den ena har jag använt blomverktyg på för att få lite upphöjd effekt.

Texten kommer från ett av Rozzans textark och de små “vattendropparna” är Nuvo drops Morning dew.

Nuvo-limmet är min absoluta favorit av alla lim, speciellt nu när man kan köpa till de små piparna vilket gör att man inte behöver riskera trycka ut för mycket när man limmar små detaljer. De extra korkarna hittar du självklart hos Rozzan, här!

Näst sist blandade jag ut lite vit akrylfärg med vatten och stänkte över hela projektet, samt duttade ut Nuvo Drops lite här och där.

Jamensådäringa, nu kan påsken få komma för nu har jag gjort mitt påskpyssel 🙂 Jag gillar färgerna på våren, men vårens allergiframkallande effekt kunde jag ha varit utan. Tur att man har en sådan underbar hobby att pyssla med när det flyger pollen i luften. Hoppas att jag inspirerar dig en smula, och kommentera eller fråga gärna om du undrar något! Trevlig helg önskar jag dig!

Kram/ Ann Grodprinsessan

49 and Market AB Studio akrylfärg American Craft Art Journal Ciao Bella Collage Medium Craft Consortium Craft O Clock dekorationer die cuts dies Dina Wakley distress oxide Dress my craft Dylusions enamel dots Gesso grattis Gummiapan kort Lawn Fawn Layout Mintay Mixed Media Nuvo Nuvo Glacier Prima Prima marketing Påskkort Reprint Rhinestones rispapper Rub-ons Simple and Basic Sizzix stamperia stencil stickers Studio Light Textark Tim Holtz transferark verktyg washitejp

2 Kommentarer on “Stora fina påskliljor från Lawn Fawn

  1. En favorit die! Helt underbart mix-media projekt, härligt våriga färger.

Comments are closed.